Inför besöket

Innan Ni ska klippa eran hund hos mig så vill jag att den är genomkammad och badad (om Ni inte har bokat bad). Pälsen ska vara torr, annars är det svårt att klippa den.

Trimraser ska INTE badas före trimning, då blir pälsen svårplockad.

Rasta hunden ordentligt innan. Om det är blött ute, gå en kortare sväng och torka sedan hunden noga.

När Ni kommer kan Ni tala om hur Ni vill ha hunden klippt/trimmad. Jag frisserar efter rasstandard eller efter kundens önskemål.

Det bästa är oftast att Ni lämnar hunden hos mig, det är lite som att lämna barn på förskola. Ju snabbare överlämnandet går desto bättre. De blir lugnare när matte/husse har farit & hunden tyr sig mer till mig. Ibland kan det finnas undantag (t.ex. valpar) & vill ni vara med när jag klipper/trmmar hunden så får Ni givetvis det. (OBS! Särskilda riktlinjer pga Civid19. Läs nedanför) Men Ni behöver inte vara orolig över hur hunden har det hos mig. Jag hanterar alla hundar lugnt och varsamt. Jag är mån om att hunden ska känna sig så trygg som möjligt när den är här.

Jag gör inga tovutredningar. (Någon enstaka tova kan jag klippa bort) Om hunden är mycket tovig, då är det bäst för alla, inkl. hunden, att klippa ner pälsen så att man får börja om från början. Men det görs självklart i samråd med hundägaren. Ni behöver inte skämmas över en tovig päls, det är mycket vanligt att långhårspälsar tovar. Det är ju bra att Ni kommer till mig så att hunden får bli av med tovorna 🙂

Om Ni inte kan komma på den avtalade tiden, så vill jag att Ni avbokar så fort som möjligt (via TimeCenter) men senast ett dygn i förväg så att någon annan kan ta eran tid. Sen avbokning eller uteblivet besök debiteras med halva beloppet av den bokade tiden.

Särskilda riktlinjer pga Civid19 : Om det går så vill jag helst att ni lämnar hunden hos mig. Lämna och hämta gärna utanför. Behåll kopplet på. Om ni behöver vara med och hjälpa till så finns det munskydd och ni får gärna tvätta och sprita händerna innan. I övrigt så tvättar jag och spritar händer och ytor mellan varje kund förstås.