076 - 108 65 22 therese@hundvard.com

Inför besöket

Innan Ni ska klippa eran hund hos mig så vill jag att den är genomkammad och badad (om Ni inte har bokat bad). Pälsen ska vara torr, annars är det svårt att klippa den.

Trimraser ska INTE badas före trimning, då blir pälsen svårplockad.

Rasta hunden ordentligt innan. Om det är blött ute, gå en kortare sväng och torka sedan hunden noga.

När Ni kommer kan Ni tala om hur Ni vill ha hunden klippt/trimmad. Jag friserar efter rasstandard eller efter kundens önskemål.

Vill man vara med under klippningen/trimningen så går det bra. Men det bästa är oftast att ni lämnar hunden hos mig. En del hundar blir lugnare när matte/husse har farit. Undantag för valpar. Då vill jag gärna att man är med. Dels för tryggheten och för att valpen inte är van vid hantering än.  Jag hanterar alla hundar lugnt och varsamt. Jag är mån om att hunden ska känna sig så trygg som möjligt när den är här.

Jag gör inga tovutredningar. (Någon enstaka tova kan jag klippa bort) Om hunden är mycket tovig, då är det bäst för alla, inkl. hunden, att klippa ner pälsen så att man får börja om från början. Men det görs självklart i samråd med hundägaren. Ni behöver inte skämmas över en tovig päls, det är mycket vanligt att långhårspälsar tovar. Det är ju bra att Ni kommer till mig så att hunden får bli av med tovorna 🙂

Om Ni inte kan komma på den avtalade tiden, så vill jag att Ni avbokar så fort som möjligt (via TimeCenter) men senast ett dygn i förväg så att någon annan kan ta eran tid. Sen avbokning eller uteblivet besök debiteras med halva beloppet av den bokade tiden.

Välkommen att boka ditt nästa besök.